Dnia 17. marca bieżącego roku w siedzibie Cedrob S.A. odbyło się wyjątkowe spotkanie. Wydarzenie zostało, zorganizowane przez Zakład Usług Weterynaryjnych (ZUW) i zgromadziło kadrę Cedrob S.A. oraz wybitnych prelegentów, tworząc platformę do pogłębienia wiedzy na temat globalnych trendów w branży mięsnej.
Spotkanie rozpoczął Grzegorz Trojanowski, dyrektor ZUW, który serdecznie przywitał znakomitych prelegentów oraz uczestników z ramienia Cedrob S.A. Wyraził również entuzjazm i chęć wspólnego poszerzania wiedzy na temat sektora drobiowego i wieprzowego, podkreślając znaczenie współpracy dla przyszłości ich rozwoju.
Pierwszą prezentację poprowadził Paweł Iskrzak, DVM, PhD, Dyrektor do spraw łańcucha produkcji wieprzowiny Ceva Animal Health Polska Sp. z o.o. W bardzo ciekawy sposób przedstawił on innowacyjne rozwiązania, technologie oraz produkty stosowane przez firmę Ceva, która specjalizuje się w profilaktyce i utrzymaniu dobrostanu zwierząt. Dzięki szerokiemu wachlarzowi produktów do diagnostyki chorób, terapii oraz profilaktycznych szczepień, możliwe jest wczesne wykrywanie zagrożeń i ochrona stad przed rozprzestrzenianiem się infekcji, co ma kluczowe znaczenie dla osiągnięcia zadowalających wyników i rentowności hodowli.
Wysoka jakość i skuteczność produktów Ceva sprawiają, że nasza codzienna współpraca jest nie tylko owocna, ale również kluczowa stanowiąc fundament działań w sektorze dobrostanu na naszych fermach.
Grzegorz Trojanowski - dyrektor Zakładu Usług Weterynaryjnych
W dalszej części spotkania głos zabrał Osrel Desouzart, CEO ODConsulting, niekwestionowany autorytet w dziedzinie opracowywania strategii i analizy trendów rynkowych w sektorze mięsnym. Jego globalne doświadczenie w zarządzaniu przedsiębiorstwami „od pola do stołu” jest nieocenione.
W wyjątkowo ciekawej prezentacji Desouzart, dokonał szczegółowej analizy najważniejszych trendów wpływających na światowy rynek mięsny, przedstawiając długoterminowe prognozy oraz perspektywy dla europejskich firm w kontekście globalnym. Swoją wiedzę oprał na wieloletnim doświadczeniu i szczegółowej analizie światowego rynku mięsnego.
Szczególną uwagę skupił na kompleksowej wizji przyszłości dla branży, uwzględniając wyzwania i możliwości związane ze zrównoważonym rozwojem, ekologią, zmieniającymi się preferencjami konsumentów oraz postępem technologicznym. Jednocześnie podkreślił znaczenie strategii zarządzania przedsiębiorstwami działającymi w modelu „od pola do stołu”, wpływającej na integrację łańcucha dostaw, innowacje i budowanie silnej marki.
Dzisiejsze spotkanie było niezwykle inspirujące i pozwoliło nam lepsze zrozumienie wyzwań oraz szans, jakie stoją przed firmami z sektora mięsnego. Wiedza i doświadczenie Pana Osrela, jako wybitnego specjalisty stanowią nieocenione wsparcie dla przedsiębiorstw, które chcą osiągnąć sukces na globalnym rynku, a do czego pretenduje Cedrob S.A, zaznaczył Grzegorz Trojanowski.
Z pewnością konsekwentne organizowanie podobnych wydarzeń zapewni stały dopływ konstruktywnych uwag i cennych spostrzeżeń dla zespołu Cedrob S.A., co jest kluczowe dla jej aktywnego rozwoju i doskonalenia się.