CEDROB S.A.

Cedrob S.A. jest największym polskim producentem mięsa drobiowego, piskląt i paszy.


Cedrob S.A. jest największym POLSKIM producentem mięsa drobiowego, piskląt oraz paszy.


Firma posiada własne wylęgarnie piskląt, fermy drobiu, wytwórnie pasz oraz zakłady ubojowe, dzięki czemu ma pełną kontrolę nad produkcją oraz dystrybucją mięsa i jego przetworów. Gwarantuje to bezpieczeństwo i wysoką jakość produktów. Od początku swojej działalności - w 1991 r., Cedrob S.A. rozwijał się bardzo dynamicznie, stając się liderem w swojej branży.


W portfolio naszej firmy można znaleźć szeroki wachlarz produktów z mięsa drobiowego - kurczaka, kury rosołowej, kaczki i gęsi, zarówno świeże, jak i mrożone, w formie całych tuszek oraz elementów, sprzedawanych w wielu formach pakowania.



Produkty dostępne są na terenie całego kraju, a także na całym świecie – w krajach UE, Afryki, Azji i na Bliskim Wschodzie.

Ponad 30 lat doświadczenia w prowadzeniu produkcji umożliwiło firmie stworzenie zamkniętego obiegu produkcji, odbywającego się zgodnie z zasadą „od ziarna do stołu”.

Dzięki temu firma kontroluje każdy etap procesu produkcyjnego, nadzorowanego przez wyspecjalizowanych pracowników, co pozwala na dostarczenie konsumentom produktów najwyższej jakości. Początek obiegu produkcyjnego w Cedrob rozpoczyna się na fermach reprodukcyjnych, funkcjonujących w ramach naszej integracji.


Daje to odbiorcom piskląt 100% bezpieczeństwo oraz gwarancję wysokiej jakości dostaw. Jaja wylęgowe są inkubowane w naszych wylęgarniach w Mławie, Pawłowie, Skarżynku, Kossobudach, Gostyninie, Tulcach, Nowym Tomyślu oraz Gnieźnie. 

Pisklęta z zakładów wylęgowych trafiają na fermy hodowlane. Fermy kurcząt tucznych są w 90% własnością akcjonariuszy spółki, dzięki czemu firma posiada 100% gwarancję terminowych dostaw surowca do ubojni. W tym rozumieniu Grupa Cedrob jest wzajemnie komplementarnym systemem podmiotów. Obecnie łączna powierzchnia kurników to 2,0 mln m2 , do których na potrzeby ubojni Cedrob S.A. wstawianych jest ponad 200 mln sztuk brojlera rocznie.

Hodowcy żywca drobiowego dostarczający surowiec dla spółki zaopatrują się w pasze wyprodukowane w Zakładzie Produkcji Pasz. W ramach Cedrob Pasze działają jedne z najnowocześniejszych, w pełni zautomatyzowanych obiektów w Polsce - w Gumowie, Raciążu, Rypinie i Ligocie Dolnej, o łącznej mocy produkcyjnej 1,4 mln ton rocznie. Całkowita produkcja i sprzedaż pasz wynosi ok. 1,2 mln ton rocznie.

Na doskonałe wyniki produkcji mięsa drobiowego pracuje sześć nowoczesnych obiektów - trzy ubojnie drobiu w Ujazdówku oraz ubojnie w Ciechanowie, Niepołomicach i Kutnie. Produkcja w zakładach Grupy Cedrob odbywa się zgodnie z najwyższymi standardami, co jest gwarancją najwyższej jakości i przepustką na rynki całego świata. Innowacyjne rozwiązania technologiczne stosowane w funkcjonujących ubojniach drobiu stawiają Cedrob w czołówce przedsiębiorstw inwestujących w rozwój na skalę globalną.


W strukturach Cedrob S.A. obecnie funkcjonują:


  • Fermy reprodukcyjne
  • Wylęgarnie Piskląt w Pawłowie, Skarżynku, Mławie, Gostyninie, Kossobudach, Tulcach, Nowym Tomyślu oraz Gnieźnie
  • Fermy w tuczu
  • Wytwórnie Pasz w Gumowie, Raciążu, dwie w Rypinie i Ligocie Dolnej
  • Zakład Mięsa Drobiowego w Ujazdówku oraz w Ciechanowie
  • Zakład Drobiarski w Niepołomicach koło Krakowa
  • Ubojnia Drobiu Wodnego w Kutnie
  • Zakład Handlu Paliwami
  • Zakład Przetwórstwa Mięsa w Sosnowcu, Mokrsku, Goczałkowicach-Zdrój,
    Ćwiklicach oraz Pszczynie
  • Zakład Surowców Paszowych w Ujazdówku
WIELKOŚĆ PRODUKCJI

Skala produkcji mięsa drobiowego w zakładach Cedrob

01
ponad 1 mln szt.

brojlera

02
45 tys. szt.

kury rosołowej

03
40 tys. szt.

gęsi

04
60 tys. szt.

kaczki

PRZEJDŹ DO OFERTY



NASZE MARKI

POZNAJ NASZE PROTFOLIO




Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki..