Co 5. kurczak na polskim stole jest nasz
Liczne inwestycje w rozwój wzmocniły naszą pozycję w branży, zapewniając 19% udział w rynku. Produkcja w zakładach Cedrob odbywa się zgodnie z najwyższymi standardami. Innowacyjne rozwiązania technologiczne wdrażane i stosowane w nowych obiektach stawiają Cedrob w czołówce przedsiębiorstw inwestujących w rozwój na skalę globalną, które wytyczają kierunek rozwoju dla branży drobiarskiej.Rosnącą popularność wśród polskich konsumentów mięso z kurczaka zawdzięcza walorom odżywczym, doskonałemu smakowi, łatwej obróbce i bogactwu kulinarnych zastosowań, na czele z przepisami kuchni tradycyjnej.
Dziś Cedrob jest największym polskim producentem mięsa drobiowego. Na sukces spółki Cedrob S.A. wpłynęła z pewnością integracja pionowa, zachowanie bezpieczeństwa produktu poprzez identyfikowalność na każdym etapie produkcji oraz zapewnienie ciągłości łańcucha dostaw oraz efektywna strategia kosztowa.
Nasze zakłady produkcyjne na tle konkurencji wyróżnia zdecydowanie umiejętność identyfikowalności na każdym etapie produkcji. W procesie planowania opieramy się na analizie Big Data, co umożliwia prognozowanie w krótkim i długim okresie wielkości produkcyjnych. Nie bez znaczenia pozostają innowacyjne rozwiązania w postaci tzw. Overall Equipment Efficiency, wskaźnika całkowite efektywności urządzeń, pozwalający na efektywne wykorzystanie zasobów. Ważnym czynnikiem sukcesu jest także zarządzanie kosztami poprzez controlling.