Cedrob specjalizuje się w produkcji gęsi od początku lat 90. XX wieku. Wynika to z dbałości o jakość i różnorodność oferty, w której niesłabnąca popularnością cieszą się produkty z gęsi. Marką dedykowaną drobiowym wyrobom premium jest Kraina Kraka oraz Krakuerland.
W portfolio znajdują się świeże i głęboko mrożone produkty, w tym: tuszka, pierś, skrzydło 1 lub 2 członowe, noga, porcje rosołowe oraz podroby. Dodatkowo dla początkujących kucharzy oferowane są gotowe rozwiązania – Połówka z gęsi pieczona KrakuerLand, Zestaw do pieczenia z gęsi, Filet z piersi z gęsi ze skórą, marynowany, a także produkty wolno gotowane sous vide.
Polska gęś jest naszym kulturowym dziedzictwem. Nie dziwi więc fakt, że nasz kraj jest największym producentem w Europie, a Cedrob S.A. plasuje się w czołówce polskich wytwórców i eksporterów. Ponadto udział firmy w rynku systematycznie rośnie. Spółka od lat popularyzuje spożycie gęsiny, zwracając uwagę konsumentów na jej wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne. Szczególnie ceniona jest przez klientów w Europie Zachodniej, zwłaszcza na rynku niemieckim, gdzie biała gęś owsiana Krakuerland jest naszym głównym produktem eksportowym. W 2005 roku powstała w Niemczech filia Cedrob GmbH, dzięki której o wiele łatwiej i sprawniej odbywa się współpraca z sieciami handlowymi oraz pozostałymi klientami.
Nasze gęsi hodowane są z najwyższą dbałością i troską o dobrostan. Ponadto materiał rodzicielski do hodowli stad pochodzi z Instytutu w Kołudze Wielkiej, będącej jedyną placówką naukową w Polsce, wyspecjalizowaną w hodowli gęsi białej kołudzkiej. Gwarantuje to produkcję sprawdzonej i bezpiecznej żywności.
Rozpoczęty sezon otwiera przed spółką obiecujące perspektywy sprzedaży, dzięki którym zrealizuje przyjęta strategię rozwoju na ten rok.